Auto’s

Uw autospecialist

OLDTIMERS / CLASSIC CARS – YOUNGTIMERS – NIEUWE AUTO’S
ALLE AUTOMERKEN

Autodokter Pol is het adres voor totaalonderhoud aan uw oldtimer / classic car, youngtimer of nieuwe auto. Van APK tot onderhoudsbeurten, het wisselen van zomer- en winterbanden en werkzaamheden aan remmen, uitlaten, dynamo’s, distributieriemen, koppelingsplaten, versnellingsbakken, koel- en smeersystemen, wielophanging (schokdempers en vering), stuurinrichting, verlichting, etc.

Aircoservice
Met mijn f-gassen certificaat, behaald bij ibki, en mijn aircoserviceapparaat van Doma Airco / Airco Techniek kan ik uw aircosysteem controleren en onderhouden. Hoe gaat dat in zijn werk?

  1. Het systeem wordt leeggehaald.
  2. De olie wordt gescheiden van het gas.
  3. Het vacumeerproces gaat van start. Vacumeren is een belangrijk onderdeel van een aircoservicebeurt. Door goed vacumeren wordt vocht en NCG (niet condenseerbare gassen), zoals stikstof en zuurstof, uit het systeem verwijderd. Dit is belangrijk, omdat vocht het koudemiddel en de olie kan verzuren.
  4. Na het vacumeren volgt de lektekst. Als blijkt dat het systeem dicht is, dus geen lekkages, dan gaan we opnieuw olie toevoegen en de benodigde hoeveelheid koelmiddel / aircogas.

Lekkages worden vaak veroorzaakt door de condensor en/of aircopomp. Uiteraard kan ik deze onderdelen voor u vervangen.

Een ander veelvoorkomend probleem is de aanwezigheid van nare luchtjes. Dit kan veroorzaakt worden door een tekort aan koudemiddel in het aircosysteem, maar bijvoorbeeld ook door het interieurfilter en/of bacteriegroei op de verdamper. Dit loop ik allemaal na tijdens uw bezoek aan de werkplaats, en indien gewenst, zet ik de ozongenerator in uw auto. Een ozonapparaat (of geurneutralisator) doodt alle bacteriën in het interieur door zuurstof te onttrekken en ozon te produceren. Helaas komt na verloop van tijd soms de vieze lucht toch weer terug. Dat kan gebeuren op warme zomerdagen als de hele dag de zon op de auto staat en het interieur sterk opwarmt. Een tweede behandeling kan dan nodig zijn. 

Overige werkzaamheden
Naast een ozongenerator beschik ik ook over poetsspullen speciaal voor auto’s. Denk aan poets- en polijstmachines en een Numatic George Tapijtreiniger. Ideaal als uw kind of huisdier een ongelukje heeft gehad in de auto!
Of wellicht heeft u zelf een paaltje of stoeprand over het hoofd gezien? Oppervlakkige krassen kan ik vaak verwijderen met behulp van een poetstol, en ook stoeprandschade kan ik herstellen door de velgen te schuren en polijsten, en indien gewenst te spuiten.
Voor grotere schades en roestvorming kan het echter nodig zijn om complete delen te vervangen. Soms betreft dit schroefwerk, soms moet de slijptol en/of het lasapparaat er aan te pas komen. Ik heb verschillende lasapparaten; MIG voor ijzer en TIG voor aluminium, RVS en staal. Deze apparatuur gebruik ik ook voor uitlaatreparaties.
Kortom, zowel de binnen- als buitenkant van uw auto is in goede handen bij Autodokter Pol!

Overige diensten

Op de diensten van Autodokter Pol zijn algemene voorwaarden van toepassing.